Cafenelele și restaurantele din România încep să ofere recompense clienților care reciclează ambalajele, determinând tot mai mulți oameni să renunțe la recipientele de plastic și să aducă propriile lor recipiente la cumpărături. Această metodă nu numai că ajută la reducerea risipei de ambalaje, dar și la economisirea banilor. Clienții care optează pentru a-și aduce termosul propriu, de exemplu, primesc un discount de 1 leu pentru cafeaua cumpărată.
Un exemplu concret în acest sens este Raluca, care renunță de un an la recipientele din plastic și își aduce propriul termos la cafenea. De asemenea, în unele restaurante din Brașov, clienții își aduc caserole de acasă pentru a lua mâncarea la pachet. Cosmina Pricope, manager de restaurant, afirmă că majoritatea clienților preferă să evite consumul excesiv de ambalaje și să opteze pentru recipiente reutilizabile, cum ar fi găletușe sau caserole de sticlă.
Astfel, aceste inițiative plasează România pe drumul către atingerea țintei globale de reciclare a deșeurilor provenite din ambalaje, care ar urma să crească la 70% până în 2030.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com