Semințele de dovleac sunt un aliment benefic pentru sănătate. Acestea pot fi consumate în salate, sosuri preparate la rece, ciorbe sau tocănițe și reprezintă o sursă bogată de vitamina E, un puternic antioxidant ce protejează integritatea pielii împotriva radicalilor liberi. Aceste semințe sunt bogate în grăsimi sănătoase, antioxidanți și fibre, având efecte pozitive asupra inimii și ficatului. De asemenea, ele au și proprietăți antiparazitare, ajutând la eliminarea viermilor intestinali și pot contribui la vindecarea prostatei. Semințele de dovleac sunt recomandate și copiilor, deoarece nu sunt toxice și nu afectează organismele în creștere. Dr. Mihaela Bilic evidențiază că fitosterolii și vitamina E din semințele de dovleac ajută la scăderea colesterolului din sânge și aduce beneficii sistemului cardiovascular. Pentru a beneficia de toate aceste proprietăți, semințele de dovleac pot fi consumate coapte la cuptor, cu un strop de sare. Totuși, persoanele care au probleme la nivelul vezicii biliare ar trebui să evite consumul excesiv de semințe. De asemenea, dovleacul copt reprezintă o opțiune sănătoasă, fiind bogat în vitamine și minerale. Astfel, semințele de dovleac pot fi incluse într-o alimentație echilibrată și sănătoasă.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com